Za umak
Sastojci
0 kom 250 g rajčica
0 kom 130-200 g školjki (iz limenke)
0 kom oko 375 g tunjevine (iz limenke)
0 kom 4 češnja češnjaka
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom solju, paprom 2-3 žlice nasjeckanog peršina;
0 kom 400 g špageta
0 kom 3-4 l kipuće slane vode
Priprema
01.
02.
staviti nakratko u kipuću vodu (ne kuhati), isplahnuti u hladnoj vodi, oguliti, rajčice narezati na kockice;
03.
ocijediti, tekućinu sačuvati,
04.
ocijediti,
05.
očistiti, sitno nasjeckati,
06.
ugrijati, dodati češnjak, kratko popržiti, dodati rajčice, oko 5 min pirjati školjke, tunjevinu (i po želji tekućinu od školjki), zajedno ugrijati, umak začiniti
07.
staviti u
08.
kuhati oko 10 min, povremeno promiješati, istresti na cjediljku, isplahnuti hladnom vodom, dobro ocijediti, špagete staviti u zdjelu, umak od rajčica i školjki preliti preko špageta.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb