Za umak
Sastojci
0 kom 2 glavice luka 1-2 češnja češnjaka
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom 250 g mljevenog mesa (pola junetine, pola svinjetine)
0 kom solju, paprom, slatkom paprikom;
0 kom oko 500 g rajčica (iz limenke)
0 kom oko 70 g koncentrata rajčice (iz limenke), 125 ml (1/8 l) crnog vina ili vode
0 kom 1 čajnu žličicu majčine dušice 1 čajnu žličicu bosiljka.
0 kom 400 g špageta
0 kom 3 l kipuće slane vode 1 žlicu ulja
0 kom nastruganim parmezanom.
Priprema
01.
02.
očistiti, sitno narezati;
03.
ugrijati, luk i češnjak pirjati, dodati
04.
uz stalno miješanje popržiti oko 5 min, začiniti
05.
dodati zajedno s tekućinom; rajčicu malo usitniti žlicom;
06.
doliti, dobro izmiješati, umak kuhati oko 15 min, dodati
07.
Za špagete
08.
staviti u
09.
dodati, kuhati "al dente" oko 10 min, špagete istresti na cjediljku, isplahnuti hladnom vodom, ocijediti, umak poslužiti uz špagete, jelo po želji posuti
10.
-40 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb