Špageti s umakom bolognese

Špageti s umakom bolognese

Sastojci

0 kom 2 glavice luka 1-2 češnja češnjaka
0 kom 2 žlice maslinovog ulja
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom 250 g mljevenog mesa (pola junetine, pola svinjetine)
0 kom solju, paprom, slatkom paprikom;
0 kom oko 500 g rajčica (iz limenke)
0 kom oko 70 g koncentrata rajčice (iz limenke), 125 ml (1/8 l) crnog vina ili vode
0 kom 1 čajnu žličicu majčine dušice 1 čajnu žličicu bosiljka.
0 kom 400 g špageta
0 kom 3 l kipuće slane vode 1 žlicu ulja
0 kom nastruganim parmezanom.

Priprema

01.

Za umak

02.

očistiti, sitno narezati;

03.

ugrijati, luk i češnjak pirjati, dodati

04.

uz stalno miješanje popržiti oko 5 min, začiniti

05.

dodati zajedno s tekućinom; rajčicu malo usitniti žlicom;

06.

doliti, dobro izmiješati, umak kuhati oko 15 min, dodati

07.

Za špagete

08.

staviti u

09.

dodati, kuhati "al dente" oko 10 min, špagete istresti na cjediljku, isplahnuti hladnom vodom, ocijediti, umak poslužiti uz špagete, jelo po želji posuti

10.

-40 min.

žena.hr
26.12.2017.