Špagete sa parmezanom i pancetom

Špagete sa parmezanom i pancetom

Sastojci

0 kom 300 g špageta
0 kom 100 g pancete, narezane na manje komadiće
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 100 ml mlijeka
0 kom sol i papar
0 kom 2 jaja
0 kom 75 g graška
0 kom 100 g naribanog parmezana

Priprema

01.

Skuhajte špegete prema uputama na pakiranju. Ocijedite te ostavite 100 ml vode u kojoj se se špagete kuhale.

02.

U međuvremenu u tavi na ulju prepržite pancetu. Maknite pancetu iz tave.

03.

U tavu dodajte češnjak te pržite 1 minutu uz stalno miješanje.4. U zdjelici zamutite jaja, dodajte im mlijeko, sol i papar te sve promiješajte. U zdjelicu dodajte vodu preostalu od kuhanja tjestenine. Sadržaj zdjelice prebacite u tavu, zajedno sa tjesteninom i graškom.

04.

Držite na laganoj vatri 3-4 minute dok se umak ne zgusne.

05.

Dodajte pancetu i parmezan, pomiješajte te poslužite.

žena.hr
26.1.2010.