Napuniti lonac sa (oko) 6 litara vode. Pričekati dok ne proključa.
Sastojci
0 kom 1,5 kg dinje
0 kom 3 žlice maslaca
0 kom sol
0 kom svježe mljeveni crni papar
0 kom 0,5 kg špageta
0 kom 2 (čajne) žlice koncentrirane rajčice
0 kom 1,5 (čajna) žlica svježe iscijeđenog soka od limuna
0 kom pola šalice slatkog vrhnja
0 kom pola šalice svježe naribanog Parmigiano-Reggiano
Priprema
01.
02.
Očistiti dinju (oguliti koru i izvaditi sjemenke) i narezati ju na kockice. Maslac staviti u tavu i rastopiti na srednje jakoj vatri. Nakon što se maslac u potpunosti rastopi dodati dinju, sol i papar. Uz često miješanje pričekati dok se dinja ne raspadne i dok većina tekućine ne ispari (10ak minuta).
03.
Dodati 2 žlice soli u kipuću vodu i špagete. Kuhati dok nije "al dente".
04.
Koncentrat rajčice i limunov sok dodati u dinju i dobro promiješati. Zatim dodati vrhnje i kuhati dok se smjesa ne zgusne (2-3 minute).
05.
Ukloniti sa štednjaka.
06.
Tjesteninu preliti umakom od dinje i posuti svježe naribanim sirom.