Jagode promiješaj sa 150 g šećera, ostaviti u hladnjaku da odstoje 2 sata i puste sok
Sastojci
Priprema
kad jagode puste sok, procijediti ih kroz sito
protresi kalup tako da se izravna površina snijega
peci 8 - 10 min dok se souffle ne digne. NE OTVARAJ PEĆNICU PRERANO
pospi šećerom u prahu i na vrh stavi komadić jagode
Poslužiti vruće samostalno ili uz kuglu sladoleda od vanilije
sok stavi kuhati na laganoj vatri dok se ne reducira na 1/4 soka
pomiješati kukuruzni škrob a oko tri žlice vode, dobro promješati i izliti u reducirani sok, dobro promješati i skinuti sa vatre
ocjeđene jagode izmiksati i dodati zgusnuti sok. sve dobro promješati. Bitno je da smjesa na bude pretekuća
kalupe namastiti od vrha do dna pomoću kista umoćenog u maslac, zatim ih stavimo u hladnjak na par minuta, te ponovimo postutak i posipamo kristalnim šećerom tako da se zahvati na rubove.
bjelanjke izmutiti s prstohvatom soli i 30 grama šećera do ne dobiješ snijeg od bjelanjaka.
Postepeno pomiješaj izmućene bjelanjke s pireom od jagode tako da ideš od ruba zdjelice prema unutra uz pomoć špatule.
pećnicu zagrijati na 200 stup.
Pažljivo žlicom stavi u svaki kalup snijeg tako da ga napuniš do 1 cm ispod ruba kalupa , pazi da ne zamažeš kalupe