U wok tavu ili neku dublju posudu stavite malo ulja - maslinovo ili obično po želji, pustite da se malo ugrije a za to vrijeme nareckajte luk na male kockice ili pak na krugove i lagano propržite na ulju zatim izrežite gljive na sitne komadiće ili malo veće opet po volji i dodajte na luk, potom dodajete začine, ne pretjerujte sa soli i vegetom da ne dobijete preslano jelo, dodajte kukuruz (ja sam koristila zaleđeni) u zdjelicu pored pomiješajte mlijeko i brašno (da nema grudvica), u wok dodajte malo putera (ukoliko imate neki sa biljem još bolje) dodajte sirni namaz (ovaj koji ja koristim nikad nije isti jer ima više divnih vrsta i svaki je fantastičan) miješajte, kada se namaz lijepo otopi dodajte iz zdjelice mlijeko sa brašnom i miješajte, prilagodite sami količinu mlijeka količini gljiva, volite li tečnije ili gušće kao i količinu brašna, znači ako smatrate da sos nije dovoljno gust dodajte brašna i lijepo umiješajte da ne ostane ni jedna grudvica.
Sastojci
0 kom Gljive, ulje, sol, papar, vegeta, kukuruz, crni/crveni luk, mlijeko, sirni namaz, brašno, puter.
Priprema
01.