Soparnik a`la moi

Soparnik a`la moi

Sastojci

0 kom 0,5 kg Glatkog brašna
0 kom 5 žlica maslinova ulja
0 kom 350ml tople vode
0 kom sol
0 kom malo kukuruznog brašna
0 kom 500-600 g blitve
0 kom šaka mesnate suhe slanine
0 kom 3 režnja češnjaka
0 kom 6 mladih lukova
0 kom 40g ribanog parmezana

Priprema

01.

Umjesite tijesto od pola kg brašna, tople vode, ulja i malo soli. Podijelite ga na dva jednaka dijela i pustite da odstoji jedno cca 30 min.

02.

Prethodno opranu i nakosanu blitvu ( na trakice) nakon šta se je dobro posušila izmješajte sa malo maslinova ulja, češnjakom, lukom i prepečenom slaninom. Pustite da tako stoji dok razvaljate tijesto.

03.

Tijesto razvaljajte na dva jednaka kruga. Pobrašnite protvan sa kukuruznim brašnom i stavite prvi dio tijesta. Na njega rasporedite smjesu od blitve i ravnomjerno je zaspite parmezanom. Pustite oko 2 cm praznine pri rubovima. Zatim poklopite sa drugim dijelom tijesta i čvrsto uvijte rubove. Pobrašnite kukuruznim brašnom i stavite peči na180 stupnjeva jedno 30-tak min ili po guštu koliko volite da je zapečeno.

04.

Kada je gotovo pustite da se prohladi i uživajte :)

05.

ps ako se malo napuhne ne brinite leći će na mjesto kada razrežete na šnite. A da se ne bih krošila pokrijte je jedno 10 min krpom tek šta ste je izvadili iz peći i ne brinite ostati će hrskava ;)

žena.hr
9.8.2016.