Umjesite tijesto od pola kg brašna, tople vode, ulja i malo soli. Podijelite ga na dva jednaka dijela i pustite da odstoji jedno cca 30 min.
Sastojci
Priprema
Prethodno opranu i nakosanu blitvu ( na trakice) nakon šta se je dobro posušila izmješajte sa malo maslinova ulja, češnjakom, lukom i prepečenom slaninom. Pustite da tako stoji dok razvaljate tijesto.
Tijesto razvaljajte na dva jednaka kruga. Pobrašnite protvan sa kukuruznim brašnom i stavite prvi dio tijesta. Na njega rasporedite smjesu od blitve i ravnomjerno je zaspite parmezanom. Pustite oko 2 cm praznine pri rubovima. Zatim poklopite sa drugim dijelom tijesta i čvrsto uvijte rubove. Pobrašnite kukuruznim brašnom i stavite peči na180 stupnjeva jedno 30-tak min ili po guštu koliko volite da je zapečeno.
Kada je gotovo pustite da se prohladi i uživajte :)
ps ako se malo napuhne ne brinite leći će na mjesto kada razrežete na šnite. A da se ne bih krošila pokrijte je jedno 10 min krpom tek šta ste je izvadili iz peći i ne brinite ostati će hrskava ;)