Priprema
Sastojci
0 kom 50 cvjetova bazge
0 kom 5 l vode
0 kom 3,5 kg Šećera ( kristal)
0 kom 100 g Limunske kiseline Dolcela
0 kom 3-4 limuna
0 kom 1 velika naranđa
Priprema
01.
02.
1. U veliku posudu naliti 5 litara vode
03.
I naravno ako imate potrebu dodati više šećera jer volite slatko, dodajte. Isto tako i ako volite kiselkasto dodajte više limunske kiseline.
04.
2. U vodu staviti 50 cvjetova bazge, te limun i naranđu narezane na ploške
05.
3. Ostaviti da stoji 24 sata
06.
4. Ocijediti sve u veliku posudu kroz gazu ili jako sitno cjedilo (najbolje 2 puta)
07.
5. Staviti kuhati procijeđen sok, te u njega staviti šećer i limunsku kiselinu
08.
6. Kuhati dok se sve ne otopi
09.
7. Ostaviti 5-10 minuta da se malo ohladi, te staviti u vruće staklene flaše/boce (koje se zagrijali u pećnici na 70 ili više stupnjeva)
10.
8. Može se stavljati i ohlađen u plastične boce
11.
Sok u staklenim bocama/flašama drži dulje nego u plastičnim