Sočno srce s marelicama i rižom na mlijeku

Sočno srce s marelicama i rižom na mlijeku

Sastojci

0 kom Za lim za kolače: papir za pečenje
0 kom Dizano tijesto: 200 ml mlijeka 50 g maslaca ili margarina 500 g pšeničnog brašna 1 omot Dr. Oetker Instant Kvasca 1 žlica šećera 1 jaje (veličine M) 1 žličica soli
0 kom Nadjev: 1 limenka polovica marelica (ocijeđena masa 480 g) 300 ml mlijeka 1 omot Dr. Oetker Riža na mlijeku 250 svježeg kravljeg sira (posnog) 50 g šećera
0 kom Osim toga: 1 žlica mlijeka 2 žlice Dr. Oetker Badema u listićima
0 kom Za ukrašavanje: 100 g Dr. Oetker Sladki prah šećera u prahu oko 1 žlice vode Dr. Oetker Čokoladna srca dekori

Priprema

01.

Za dizano tijesto u malom loncu zagrijte mlijeko i u njemu otopite masnoću. Marelice za nadjev ostavite na cjediljci da se ocijede.

02.

Tijesto: Brašno i Kvasac u posudi dobro promiješajte. Dodajte ostale sastojke kao i toplu mješavinu mlijeka i masnoće te od svega mikserom (lopaticama) najprije na najnižoj brzini, a potom na najvećoj brzini u oko 5 min. izradite glatko tijesto. Pokriveno tijesto ostavite na toplom dok se njegov volumen vidljivo ne poveća. Lim obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu . Električna pećnica: oko 200° C Pećnica na vrući zrak: oko 180° C

03.

Nadjev: Marelice narežite na komade. U loncu zakipite mlijeko, maknite s vatre i umiješajte rižu na mlijeku. Potom umiješajte sir, marelice i šećer. Tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči kratko premijesite i prepolovite. Svaku polovicu na lagano pobrašnjenoj radnoj ploči izvaljajte u obliku pravokutnika veličine 40 x 20 cm. Rasporedite polovicu nadjeva na svaki pravokutnik, pri tome ostavite slobodan rub od 1 cm. Tijesto namotajte po duljini. Valjke od tijesta sa završetkom prema dolje položite na lim. Od oba valjka oblikujte srca, pri tome stisnite krajeve tijesta. Tijesto premažite mlijekom i pospite listićima badema. Škarama zarežite 1 cm duboke proreze. Ostavite srce na toplome da se oko 15 min. diže, potom ispecite.

04.

Položaj u pećnici: sredina Vrijeme pečenja: cca. 25 min. Srce zajedno s papirom povucite s lima i ostavite da se ohladi.

05.

Ukrašavanje: Šećer u prahu izmiješajte s vodom da dobijete gusti preljev. Preljevom poprskajte još toplo srce. Ukrasite čokoladnim srcima i ostavite da se stvrdne.

06.

SAVJETI: Srce možete zamrznuti.

žena.hr
1.12.2013.