Stavite vrganje u kipuću vodu na 20 minuta. Nakon toga ih ocijedite.
Sastojci
0 kom 20 g sušenih vrganja, sitno narezanih
0 kom 200 ml kipuće vode
0 kom 3/4 šalice smeđe riže
0 kom sol
0 kom maslinovo ulje
0 kom 1 manji ljubičasti luk, sitno nasjeckan
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom timijan
0 kom 30 g naribanog parmezana
0 kom papar
Priprema
01.
02.
U međuvremenu skuhajte rižu sa malo soli.
03.
Dok se riža kuha, u tavi na malo ulja pržite luk 2 minute. Dodajte šampinjone i malo soli te ih pržite 5 minuta.
04.
Dodajte vrganje i timijan te promiješajte.
05.
Kuhanu rižu pomiješajte sa gljivama, sirom i začinite sa malo papra te poslužite.