Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 200 g tjestenine po želji
0 kom ulje
0 kom timijan
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 250 g šampinjona, narezanih na ploške
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 200 ml kokošjeg temeljca
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom 30 g brašna
0 kom 1 limenka tune u vodi, ocijeđene
0 kom 150 g graška
0 kom 50 g konzervirane ukiseljene paprike
Priprema
01.
02.
Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ocijedite i prekrijte.
03.
U tavi zagrijte ulje te 4-5 minuta pržite gljive i luk.
04.
U manjoj zdjelici dobro promiješajte temeljac, mlijeko i brašno. Dodajte u tavu te zagrijte tako da zavrije. Pričekajte 2 minute da se zgusne.
05.
Smanjite vatru te u tavu dodajte tunu, grašak, paprike, timijan, sol i papar. Dodajte tjesteninu i promiješajte.
06.
Malo namastite vatrostalnu posudu za pećnicu te prebacite u nju sastojke iz tave. Pecite 30 minuta.