Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lagano namastite vatrostalnu posudu za pećnicu.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 3 luka, sitno nasjeckana
0 kom 250 g usitnjene mozzarelle
0 kom 500 ml kokošjeg temeljca
0 kom Umak sa crvenim paprikama
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 25 g majoneze
0 kom sol
0 kom papar
0 kom 50 g konzervirane crvene paprike
0 kom 6 kriški kruha, narezanog na manje komade i malo preprženog
0 kom 2 limenke pelata, usitnjenih i ocijeđenih
0 kom 50 ml soka od pelata
0 kom bosiljak
0 kom timijan
0 kom papar
0 kom 3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 1 kg tikvica, narezanih na manje komadiće
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje te pržite luk nekoliko minuta.
03.
U posudi pomiješajte pelate sa bosiljkom, timijanom, paprom i češnjakom.
04.
Rasporedite dio luka na dno vatrostalne posude te prekrijte sa komadićima prženog kruha, zatim ponovite još jedan sloj luka, pola pelata, pola tikvica i pola sira. Ponovite još jedan sloj kruha, luka, pelata, tikvica i sira. Na vrh dodajte još jedan sloj preostalog kruha te prelijte sa sokom od pelata i temeljcom.
05.
Pecite prekriveno 30 minuta. Otkrijte i pecite još 20-25 minuta.
06.
U međuvremenu pripremite umak sa crvenim paprikama tako da pomiješate sve sastojke i usitnite u blenderu.
07.
Poslužite složenac sa umakom.