Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 2 mlada luka, sitno narezana
0 kom muškatni oraščić
0 kom 100 g mrvljene goude
0 kom 100 g kuhane šunke, narezane na male komadiće
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
0 kom 5-6 kriški kruha, natraganog na manje kockice
0 kom 400 ml mlijeka
0 kom 3 jaja, zamućena
0 kom 2 žlice senfa
0 kom sol
0 kom papar
Priprema
01.
02.
U tavi zagrijte ulje te 5 minuta pržite luk, šunku i češnjak.
03.
Kruh rasporedite na papir za pečenje te ga stavite u pećnicu na 15 minuta ili dok malo ne posmeđi. Možete ga povremeno i malo okrenuti.
04.
Pomiješajte mlijeko, jaja, senf, sol, papar i muškatni oraščić u većoj posudi. Dodajte šunku, luk, češnjak i kruh te pomiješajte.
05.
Namastite vatrostalnu posudu te rasporedite pola smjese. Dodajte pola sira, a zatim preostalu smjesu.
06.
Pecite u pećnici 25 minuta. Posipajte preostalim sirom te pecite još 20 minuta.