Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Malo namastite keramičku posudu za pećnicu.
Sastojci
0 kom ulje
0 kom 2 luka, sitno nasjeckana
0 kom 8 kriški raženog kruha
0 kom 2 žlice senfa
0 kom 200 g naribanog cheddar ili sličnog tvrdog sira
0 kom 1 veća rajčica, sitno narezana
0 kom 300 ml mlijeka
0 kom 4 jaja
Priprema
01.
02.
U tavi prepržite luk dok ne poprimi zlatno smeđu boju.
03.
Odvojite korice od kruha. Premažite kruh sa jedne strane sa senfom i složite 4 kriške u keramičku posudu, tako da strana sa senfom bude okrenuta prema gore. Na kruh naslažite 2/3 pripremljenog sira, rajčice i luk.
04.
Na vrh stavite preostale 4 kriške kruha tako da senf bude okrenut prema dolje.
05.
Istucite jaja sa mlijekom i ravnomjereno prelijte preko kruha.
06.
Pecite 50-60 minuta. Na kraju posipajte sa preostalim sirom i ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.