Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 200 g kuhane puretine ili piletine, narezane na manje komadiće
0 kom 350 ml vode
0 kom sol i papar
0 kom 100 g šampinjona narezanih na ploške
0 kom 60 ml mlijeka
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 125 g riže
0 kom Umak:
0 kom 1 šalica mlijeka
0 kom 2 žlice škroba ili kukuruznog brašna
0 kom 1 žličica maslaca
0 kom 1 pileća kocka
Priprema
01.
02.
U manoj zdjelici pomiješajte sastojke za umak. Stavite ih na vatru tako da umak zavrije. Zatim pirjajte na laganoj vatri uz stalno miješanje 1-2 minute dok se umak ne zgusne.
03.
U vatrostalnoj posudi pomiješajte sve sastojke i umak.
04.
Pecite u pećnici 45 do 50 minuta sve dok riža ne bude mekana i dok sva tekućina ne ispari.