Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 4 kriške pancete ili špeka, narezane na manje komadiće
0 kom 2 mrkve, sitno nasjeckane
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom 200 g leće
0 kom 350 g crnog graha, opranog i ocijeđenog
0 kom 1 limenka pasirane rajčice
0 kom 400 ml kokošjeg temeljca
0 kom 300 g kuhane puretine, narezane na kockice
0 kom 2 žlice chili umaka
0 kom peršin
Priprema
01.
02.
U tavi na ulju prepržite pancetu, mrkve i luk. Dodajte leću te držite na vatri još 3 minute uz povremeno miješanje.
03.
Povrće prebacite u vatrostalnu posudu koju ste prethodno malo nauljili. U posudu zatim dodajte grah, rajčice, temeljac, puretinu i chili umak.
04.
Prekrijte sa folijom te pecite u pećnici oko sat vremena. Na kraju posipajte sa peršinom.