Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 300 g cvjetova brokule
0 kom 2 pileća prsa, razrezana na pola
0 kom 1 žličica Worcestershire umaka
0 kom 300 ml vode
0 kom kocka s gljivama
0 kom 100 g naribanog parmezana
0 kom 300 ml mlijeka
0 kom 30 g brašna
0 kom sol
0 kom papar
0 kom muškatni oraščić
0 kom 150 ml majoneze
0 kom 100 ml kiselog vrhnja
0 kom 50 ml šerija
Priprema
01.
02.
U posudi zavrijte dovoljno vode za kuhanje brokule. Dodajte brokulu i kuhajte 5 minuta. Prebacite u veću posudu.
03.
U vruću vodu dodajte piletinu i kuhajte 15 minuta na laganoj vatri. Ohladite piletinu, narežite na manje komadiće i prebacite u posudu sa brokulom.
04.
U posudi za umak pomiješajte mlijeko, brašno, sol, papar i muškatni oraščić. Zavrijte i držite na vatri još 1 minutu uz stalno miješanje. Maknite sa vatre.
05.
U međuvremenu otopite kocku sa gljivama u vodi. Umaku dodajte majonezu, vrhnje, šeri, Worcestershire umak, vodu sa otopljenom kockom sa gljivama i pola parmezana te dobro pomiješajte. Prebacite u posudu sa brokulom.
06.
Smjesu rasporedite u namaštenu vatrostalnu posudu i posipajte preostalim parmezanom. Pecite 45-50 minuta.