Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Sastojci
0 kom 2 šalice kuhane riže
0 kom 60 g naribanog parmezana
0 kom 3-4 jaja, zamućena
0 kom 200 ml mlijeka
0 kom papar
0 kom krušne mrvice
0 kom sol
0 kom peršin
0 kom 3 bjelanjka
0 kom ulje
0 kom 50 g mrvljenog fontina sira (ili nekog drugog polumasnog kravljeg sira)
0 kom cvjetovi brokule sa jedne glavice
0 kom 1 sitno nasjeckani luk
0 kom 30 g mrvljene goude
Priprema
01.
02.
Pomiješajte rižu, 40 g parmezana, sol, začine i bjelanjke. Rasporedite smjesu u vatrostalnu posudu za pećnicu koju ste prije malo namastili. Ravnomjerno posipajte fotina sirem.
03.
U kipućoj vodi kuhajte brokulu 4-5 minuta.
04.
U tavi zagrijte malo ulja. Dodajte luk i pržite 3-4 minute. Pomiješajte sa brokulom te dodajte preko smjese sa rižom. Posipajte mrvljenom goudom.
05.
U manjoj posudi pomiješajte jaja, mlijeko, sol i papar. Prelijte preko brokule.
06.
Pomiješajte krušne mrvice i preostale parmezan te posipajte preko brokule. Pecite u pećnici oko 25 minuta.