Složenac od tikvica sa pancetom

Složenac od tikvica sa pancetom

Sastojci

0 kom • 2 srednje tikvice
0 kom • 100 g pancete
0 kom • 1 luk
0 kom • 2 režnja češnjaka
0 kom • 6 jaja
0 kom • 240 ml kiselog vrhnja
0 kom • 60 g ribanog topivog sira
0 kom • sol i papar

Priprema

01.

Najprije tikvice naribaj , posoli i ostavi sa strane da ispuste sokove . Pancetu nareži na trakice i kada porumene dodaj luk i cesnjak , pa dinstaj uz stalno miješanje dok ne uvenu . Skini sa vatre i pusti neka se malo prohladi .

02.

U zdjelu za miješanje stavi jaja i kiselo vrhnje i dobro izmuti vilicom dok smjesa ne postane ujednačena . Sve lagano posoli i popapri i jos jednom sve dobro izmiješaj . Ostavi sa strane do upotrebe.

03.

Tikvice dobro ocijedi od tekućine , najbolje u čistom kuhinjskom ubrusu . Ocijeđjene tikvice stavi u zdjelu , pa im dodaj pancetu sa lukom i malo soli , te sve dobro izmiješaj u jednoličnu masu . Posudu za pečenje premazi uljem i po dnu ravnomjerno rasporedi tikvice .

04.

Preko tikvica prelij pripremljenu mješavinu jaja i kiselog vrhnja . Sir naribaj i ravnomjerno pospi preko jaja . Peci u ugrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 40 min dok se sve ne ispeče i lijepo porumeni .

05.

Pečeni složenac izvadi iz pećnice i pusti neka se malo prohladi 15-tak min. Složenac reži na kocke , na svaku kocku stavi žličicu kiselog vrhnja i pospi sjeckanim zelenim lukom ili persinom . Serviraj uz salatu kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu .

žena.hr
7.9.2015.