Najprije tikvice naribaj , posoli i ostavi sa strane da ispuste sokove . Pancetu nareži na trakice i kada porumene dodaj luk i cesnjak , pa dinstaj uz stalno miješanje dok ne uvenu . Skini sa vatre i pusti neka se malo prohladi .
Sastojci
Priprema
U zdjelu za miješanje stavi jaja i kiselo vrhnje i dobro izmuti vilicom dok smjesa ne postane ujednačena . Sve lagano posoli i popapri i jos jednom sve dobro izmiješaj . Ostavi sa strane do upotrebe.
Tikvice dobro ocijedi od tekućine , najbolje u čistom kuhinjskom ubrusu . Ocijeđjene tikvice stavi u zdjelu , pa im dodaj pancetu sa lukom i malo soli , te sve dobro izmiješaj u jednoličnu masu . Posudu za pečenje premazi uljem i po dnu ravnomjerno rasporedi tikvice .
Preko tikvica prelij pripremljenu mješavinu jaja i kiselog vrhnja . Sir naribaj i ravnomjerno pospi preko jaja . Peci u ugrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 40 min dok se sve ne ispeče i lijepo porumeni .
Pečeni složenac izvadi iz pećnice i pusti neka se malo prohladi 15-tak min. Složenac reži na kocke , na svaku kocku stavi žličicu kiselog vrhnja i pospi sjeckanim zelenim lukom ili persinom . Serviraj uz salatu kao samostalno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu .