Složenac od oslića

Složenac od oslića

Sastojci

0 kom 1/2 kg fileta oslića
0 kom 5 krumpira
0 kom peršin, celer, sol, papar, vegeta, origano
0 kom 1 mrkva
0 kom 1 veliki luk
0 kom 2 režnja češnjaka
0 kom 40 dkg zamrznutog špinata
0 kom 250 ml vrhnja za kuhanje
0 kom malo mlijeka
0 kom žlica senfa
0 kom žlica limunovog soka

Priprema

01.

Krumpir ogulimo, narežemo na malo deblje ploške i stavimo kuhati 20 minuta.

02.

Filete oslića posipamo vegetom sa obje strane.

03.

Na tavi popržimo sitno nasjeckan češnjak te otopimo smrznuti špinat. Postupno dodajemo mlijeko ali pazimo da ostane gust. Začinimo ga sa soli i paprom.

04.

U posudi na vrućem ulju popržimo sitno nasjeckan luk i naribanu mrkvu. Kada mrkva omekša, dodamo vrhnje za kuhanje i pustimo nekoliko minuta na laganoj vatri uz miješanje. Dodamo žlicu senfa i limuna te peršin.

05.

U okruglu posudu za pečenje stavimo špinat te na njega poslažemo filete oslića. Premažemo sosom od mrkve te na vrh poslažemo krumpir. Prelijemo sa vrhnjem za kuhanje i posipamo origanom.

06.

Peći oko pola sata na 180 stupnjeva. Poslužiti vruće uz crveno vino.

žena.hr
25.5.2015.