Složenac iz pećnice s krumpirom i celerom

Složenac iz pećnice s krumpirom i celerom

Sastojci

0 kom 100 g kobasice 600 g krumpira 500 g celera 2 mlada luka 1 veliki režanj češnjaka začini: listovi peršina, origana, ružmarin, estragon po želji 50 g lješnjaka 500 ml of Alpro rižinog vrhnja za kuhanje 1 limun muškatni ora&scaro

Priprema

01.

1.Prethodno zagrijte pećnicu na 200° C i namastite tepsiju margarinom. U Alpro rižino vrhnje za kuhanje dodajte drobljeni češnjak, naribanom koricu i cijeđeni sok pola limuna te 4 velike žlice svježe nasjeckanih začina. Začinite muškatnim oraščićem, soli i paprom po želji. 2.Mladi luk narežite na male komadiće, krumpir na četvrtine i celer na kockice od 1,5 cm. U tepsiju složite celer, krumpir, narezanu kobasicu i komadiće mladog luka. Popaprite po želji. 3.Sve prelijte pripremljenim umakom od Alpro rižinog vrhnja za kuhanje i dobro promiješajte da se sastojci sjedine. Pecite u pećnici 35 do 40 minuta. Kad je povrće pri kraju posipajte sve sitno sjeckanim lješnjacima. 4.Pecite narednih 10 do 15 minuta dok povrće posve ne omekša. Poslužite toplo.

žena.hr
15.12.2017.