U maloj zdjelici pomiješajte ocat i škrob.
Sastojci
0 kom 50 ml vinskog octa
0 kom 4 žličice škroba
0 kom 50 g smeđeg šećera
0 kom 25 ml sojinog umaka
0 kom 1 žlica ulja
0 kom 500 g svinjskog mesa, narezanog na male komadiće
0 kom 2 mrkve, narezane na ploške
0 kom 1 zelena paprika, narezana na manje komadiće
0 kom 1 luk, sitno narezan
0 kom 50 ml vode
0 kom sol
0 kom 1 limenka ananasa u komadićima, sa sokom
Priprema
01.
02.
U woku ili tavi zagrijte ulje te pržite meso oko 5 minuta.
03.
Dodajte mrkve, papriku, luk, vodu i sol. Držite na vatri 4-5 minuta uz povremeno miješanje dok povrće ne omekša.
04.
Dodajte ananas, šećer i sojin umak te ocat pomiješan sa škrobom. Držite na vatri nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.