Marinirajte ribu 30 minuta u sojinom umaku sa kineskim začinima.
Sastojci
0 kom 450 g ribljig fileta
0 kom pola žličice mješavine 5 kineskih začina
0 kom 3 žlice rižinog octa
0 kom 3 žlice šećera
0 kom 2 žlice sojinog umaka
0 kom 2 žlice ketchapa
0 kom 2 žlice rižinog vina ili šerija
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 1 žlica sitno nasjeckanog đumbira
0 kom 4 mlada luka, sitno narezana
0 kom 1 zelena paprika, narezana na male komadiće
0 kom 1 žličica sojinog umaka
0 kom 115 g svježeg ananasa
0 kom sol i papar
0 kom 1 jaje
0 kom 2-3 žlice škroba
0 kom ulje
0 kom Umak
0 kom 2 žličice škroba
0 kom 4 žlice vode
0 kom 4 žlice soka od ananasa
Priprema
01.
02.
Zatim je umočite u istučeno jaje te nakon toga u škrob. U woku zagrijte ulje te postepeno pržite ribu tako da bude prekrivena uljem dok ne poprimi zlatnu boju.
03.
Ribu ocijedite i držite je na toplom, a wok počistite.
04.
U zdjelici pomiješajte škrob, vodu, sok od ananasa, rižin ocat, šećer, sojin umak, ketchup i rižino vino ili šeri.
05.
U woku zagrijte još ulja te kratko prepržite češnjak i đumbir. Dodajte mladi luk i papriku te pržite još 2 minute, a zatim dodajte ananas.
06.
U wok nalijte umak te ga držite na vatri dok se ne zgusne. Po potrebi umak začinite solju i paprom.
07.
Poslužite umak sa ribom.