U tavi prepržite češnjak. Dodajte komadiće piletine te ju ispecite.
Sastojci
0 kom 450 g piletine
0 kom 1 paprika, sitno narezana
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 1 žličica đumbira
0 kom celer
0 kom 100 g mrkve
0 kom 150 g graška
0 kom 200 ml soka ananasa
0 kom 2 žličice kukuruznog brašna
0 kom 50 ml soja umaka
0 kom 2 režnja češnjaka, sitno nasjeckanog
0 kom 15 ml bijelog vinskog octa
Priprema
01.
02.
Dodajte papriku, mrkvu, grašak i celer te pržite 5-7 minuta.
03.
U manjoj posudi pomiješajte kukurzno brašno i sojin umak. Dodajte sok od ananasa, ocat, malo šećera i đumbir. Sve dobro pomiješajte te stavite na vatru tako da zavrije.
04.
Nakon toga smanjite vatru i pirjajte 1-2 minute dok se umak ne zgusne.
05.
Umak i piletinu sa povrćem poslužite preko kuhane riže.