Za tijesto je potrebno ugrijati šalicu mlijeka. Mlijeko ne smije biti prevruće. U mlijeko umiješati brašno, kvasac, 2-3 žlice šećera i malo soli. Tijesto umijesiti i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Sastojci
Priprema
Tijesto raspodijeliti na 4 jednaka dijela zbog lakšeg valjanja. Izvaljati prvi dio tijesta i premazati ga sa margarinom, preklopiti na pola, ponovno premazati margarinom, preklopiti, izvaljati i uz pomoć većeg tanjura izrezati krug.
Od dobivenog kruga potrebno je napraviti 8 trokuta.
(Postupak sa margarinom ponoviti i na preostala 3 dijela raspoređenog tijesta.)
Za punjenje kiflica potrebno je oko 100 g oraha, 4 velike žlica šećera, 2 vanilin šećera i malo mlijeka. Mlijeko se dodaje zadnje, po potrebi, tek toliko da upotpuni smjesu koja ne smije biti rijetka.
Žličicom se stavlja krema na najširi dio trokuta i zatim se zarola u oblik kiflice. Svaku kiflicu premazati s malo ulja i žumanjka.
Od preostalog tijesta na isti način napraviti kiflice, ali punjene sa čokoladom. Potrebno je samo na najširi dio trokuta staviti čokoladu po želji. Ja sam upotrijebila Kinder mliječnu čokoladu, jer mi je najpraktičnija zbog oblika prutića, a nakon što se kiflice ohlade, punjenje još uvijek ima kremasti okus.