Uz pola sata i malo strpljenja, imat ćeš fini božićni desert koji će brzo nestati
Sastojci
Priprema
Kekse natrgati na male dijelove pa umiješati mljevene i narezane orahe. Prokuhati mlijeko i šećer, odmaknuti s vatre, dodati čokoladu i margarin narezan na kriške.
Kada se margarin i čokolada otope, preliti time kekse pa sve dobro promiješati da se keksi jednako natope. Paziti da masa ne bude suviše suha ali niti previše mokra.
Između dvije vlažne krpe navlažiti oblatne, da omekšaju. Oblatnu premazati smjesom od keksa i zarolati, pa tako nastaviti s ostalim oblatnama, dok se masa za premazivanje ne potroši.
Salame je najbolje umotati u prozirnu foliju i staviti u hladnjak da odstoje do sljedećeg dana, ali ih nakon nekoliko sati okrenuti.
Rezati na kriške i poslužiti. Zbog sprečavanja brzog sušenja držati ih u zatvorenoj posudi .Ove slatke salame pogodne su i za spremanje u škrinju.