Izrezati kapulu na kockice i popržiti ju na kokosovom ulju (spominjem kokosovo ulje jer je ono jedno od najboljih ulja za pečenje, klonite se onog suncokretova i sličnih jer ona mogu promijeniti svoj sastav termičkim zagrijavanjem; preporuka je i domaća svinjska mast).
Sastojci
Priprema
Pileće filete izrezati na kockice i ubacit ih da se peku na kapulici, dodati 2 dcl pive ili obične vode (piva će omekšati meso tako da cijelo vrijeme bude mekano i da se ne suši), u toj mjeri da meso ne može zagorjeti.
Izrezati mrkvu, jabuku na kockice, istrgati mandarinu na komadiće te sve to ubaciti u tavicu s piletinom, dodati i kukuruz. To pustite da se kuha ovisno o željenoj tvrdoći povrća, preporučam 10 ak min max kako povrće ne bi izgubilo sve vrijedne sastojke; zadnjih 5 min dodati navedene začine i staviti kuhati kus-kus u drugi lonac (kuha se oko 5min).
Jelo je lagano slatkasto i ljuto, čili ima blagotvorna svojstva na čitav probavni sustav. Nemojte umjesto čilija koristit papar jer se pokazalo da papar loše utječe na srce. Ukoliko imate određene probleme sa želučanom kiselinom, čili će vam pomoći u uspostavljanju njezine ravnoteže. Kurkuma također ima blagotvoran utjecaj na zdravlje. Nakon ovog još popijte i limunadu bez šećera i uživajte