Slastica od bresaka s umakom od čokolade

Slastica od bresaka s umakom od čokolade

Sastojci

0 kom 4 zrele breskve
0 kom 125 ml (1/4 l) vode
0 kom 100 g šećera
0 kom 1 vrećice žele-pudinga u prahu s okusom vanilije 50 g šećera 500 ml (1/2 l) hladnog mlijeka
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom 100 g gorke čokolade (čokolade za kuhanje)
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja

Priprema

01.

potopiti nakratko u ključalu vodu (ne kuhati), ohladiti hladnom vodom, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice;

02.

sa

03.

staviti na vatru i ubaciti polovice bresaka; ostaviti da se lagano pirja; breskve ocijediti i ohladiti; od

04.

pripremiti puding prema uputama na vrećici; puding uliti u staklenu zdjelu ili staklene zdjelice i staviti u hladionik; polovice bresaka izrezati na jednake kriške i položiti na rashlađeno jelo

05.

čvrsto istući i ukrasiti slasticu.

06.

Za umak od čokolade

07.

kidati na komade, staviti u lončić koji smo stavili u vruću vodu i miješati dok ne nastane glatka masa;

08.

umiješati; umak dodati slastici od bresaka vruć ili hladan (ako je hladan, umiješati 2 žlice mlijeka).

žena.hr
22.4.2013.