potopiti nakratko u ključalu vodu (ne kuhati), ohladiti hladnom vodom, skinuti kožicu, prepoloviti, izvaditi koštice;
Sastojci
0 kom 4 zrele breskve
0 kom 125 ml (1/4 l) vode
0 kom 100 g šećera
0 kom 1 vrećice žele-pudinga u prahu s okusom vanilije 50 g šećera 500 ml (1/2 l) hladnog mlijeka
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
0 kom 100 g gorke čokolade (čokolade za kuhanje)
0 kom 125 ml (1/8 l) slatkog vrhnja
Priprema
01.
02.
sa
03.
staviti na vatru i ubaciti polovice bresaka; ostaviti da se lagano pirja; breskve ocijediti i ohladiti; od
04.
pripremiti puding prema uputama na vrećici; puding uliti u staklenu zdjelu ili staklene zdjelice i staviti u hladionik; polovice bresaka izrezati na jednake kriške i položiti na rashlađeno jelo
05.
čvrsto istući i ukrasiti slasticu.
06.
Za umak od čokolade
07.
kidati na komade, staviti u lončić koji smo stavili u vruću vodu i miješati dok ne nastane glatka masa;
08.
umiješati; umak dodati slastici od bresaka vruć ili hladan (ako je hladan, umiješati 2 žlice mlijeka).
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb