Postupak pripreme rolata:
Sastojci
Priprema
Napravite biskvit tako što će te umutit 6 bjelanaka sa kašikicom soli u čvrsti snijeg.Dodati žumanjke i miješati dobro.Dodajte zatim 3 kašikice mlijeka i 3 kašike vode i miješajte.Zatim dodajte 6 kašika brasna i prašak za pecivo lagano miješajte na najmanjoj brzini (ako miješate mikserom).Obložite tepsiju ili pleh za pečenjem sa papriom za pečenje ali malo pouljite i prelijte smjesu po tepsiji ili plehu.Ravnomjerno kašikom pređite po smjesi pa onda na krajevima tepsije ili pleha lagano lupite kašikom da mjehurići izađu iz smjese.Pecite na 180 stepeni kao što pečete obični biskvit.Vruć dio rolata umotajte zajedno sa papirom za pečenje u vlažnu krpu, i ostavite da ohladi. U međuvremenu pripremite nadjev-fil. Pomiješajte si sa pavlakom premazati koru, i poredajte ostale sastojek.Zatim umotajte u foliju i ostaviti sat do dva da ohladi. Zatim isjeci na željene komade i dobar tek.