Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka. Umutiti bjelanke u čvrsti snijeg.
Sastojci
0 kom 5 jaja
0 kom šalica brašna
0 kom začini po izboru
0 kom šalica jogurta
0 kom prašak za pecivo
0 kom žličica soli
0 kom nekoliko žlica ajvara/špinata za obojani biskvit
0 kom Za nadjev:
0 kom Sirni namaz
0 kom vrhnje
0 kom šunka
Priprema
01.
02.
Umutiti žutanjke i u to dodavati jogurt brašno i ostale sastojke (mikserom).
03.
Kad smjesa postane homogena ručno umiješati žlicom bjelanjke
04.
Smjesu izliti na papir za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici 20 minuta na 200 stupnjeva.
05.
Biskvit izvaditi kad je gotov i umotati u vlažnu krpu da se ohladi.
06.
Ohlađeni biskvit nafilati i zarolati u foliju te premiti u hladnjak da se ohladi i stisne