Slani rižini poljupci

Slani rižini poljupci

Sastojci

0 kom 300g riže
0 kom 100ml vrhnja za kuhanje
0 kom origano
0 kom 100g gljiva šampinjona
0 kom Malo pancete
0 kom Tvrdi sir po želji (koristila sam Gaudu)
0 kom Sol
0 kom Papar
0 kom Vegeta
0 kom Krušne mrvice
0 kom Jaje

Priprema

01.

Rižu skuhati u slanoj vodi i ostaviti da se ohladi.

02.

Ispržiti pancetu koju smo prethodno usitnili na male kockice.

03.

U drugoj tavi ispržiti gljive također narezane na kockice ili šnitice, posoliti ih i dalje pržiti do zlatno žute boje.

04.

Gljivama dodati vrhnje za kuhanje i 1 žlicu krušnih mrvica, vegetu i malo papra. Dinstati nekoliko minuta.

05.

Zatim gljivama dodati prethodno skuhanu rižu, pancetu, naribani tvrdi sir, žličicu origana i sve zajedno izmiješati.

06.

Smjesa mora biti ljepljiva i mekana s mogućnošću oblikovanja kuglica.

07.

Ukoliko vam je rijetka smjesa dodatno ostavite na vatri, uz miješanje, sve do željene gustoće.

08.

Zatim oblikujete kuglicu, uvaljajte ju u krušne mrvice zatim u jaja te opet u krušne mrvice.

09.

Kada budete iskoristili svu smjesu, na ulju ispržite vaše kuglice od riže.

žena.hr
15.7.2016.