Slanci

Slanci

Sastojci

0 kom 300 g glatkog brašna 
0 kom 1 žličica soli
0 kom 1 žličica soli
0 kom topla voda
0 kom 1 žlica šećera
0 kom 1 i pol žlica instant suhog kvasca 
0 kom 3 žlice ulja
0 kom 3 žlice kiselog vrhnja
0 kom 150 ml toplog mlijeka
0 kom Preljev:
0 kom 5 žličica brašna
0 kom 1/2 žličice sode bikarbone 

Priprema

01.

Kvasac, žlicu šećera i dodatno 2 žlice brašna prelijati s toplim mlijekom. Kada se tijesto digne, dodati u brašno u koje ste prethodno stavili sol, ulje, vrhnje. Sve dobro sjediniti i ostaviti na toplom oko pola sata da se digne.

02.

Kada se tijesto digne, još malo premijesiti pa trgati kuglice tijesta i oblikovati slance. Stavljati na papir za pečenje.

03.

Tako oblikovane slance ostaviti 20-30 minuta da se dižu. Peći na 220°C 10 minuta. Zatim smanjiti pećnicu na 150°C i peći još 10 min.

04.

Nakon 15 minuta kada slanci porumene prelijati ih smjesom brašna, vode, soli i sode i vratiti u pećnicu na još 5 minuta.

05.

Umotati u plastičnu vrećicu kako bi ostali mekani, a ne tvrdi.

žena.hr
16.6.2017.