Slana šarena palačinka torta

Slana šarena palačinka torta

Sastojci

0 kom Za palačinke :
0 kom 3 jaja
0 kom 5 šarenih paprika (žuta, zelena, crvena; količina ovisi o veličini samih paprika; ostaviti nešto paprike za dekoraciju)
0 kom 400 g šunke (kuhane ili za pizzu)
0 kom 1 punomasno kiselo vrhnje
0 kom 400 g svježeg kravljeg sira
0 kom 400 g milerama
0 kom sol
0 kom papar
0 kom vlasac
0 kom 10 g šećera
0 kom 2 prstohvata soli
0 kom 1 prašak za pecivo
0 kom glatko brašno
0 kom mineralna voda
0 kom mlijeko
0 kom ulje/maslac/svinjska mast
0 kom Za nadjev:

Priprema

01.

Zamutiti smjesu za palačinke od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji na hladnom barem 15 min.

02.

Za to vrijeme napraviti nadjev. Narezati papriku i šunku na sitne komadiće, pomiješati sa svježim kravljim sirom i dodati začine po vlastitom ukusu (ja sam stavila prstohvat soli i papra te suhog vlasca, no, još bolji bi bio svježi vlasac).

03.

U dobivenu smjesu pomiješati 2/3 milerama i 1/2 kiselog vrhnja te dobivenu smjesu staviti u hladnjak.

04.

Speći 6-8 debljih palačinki na ulju/maslacu/svinjskoj masti i ostaviti da se ohlade.

05.

Na pladanj postaviti palačinku, na nju nadjev, pa palačinku, tako redati i dovršiti sa palačinkom na vrhu.

06.

Ostatak milerama i vrhnja pomiješati i namazati po gornjoj palačinki i bočnom rubu torte. Ukrasiti sa paprikom po želji.

07.

Tortu staviti na hlađenje barem nekoliko sati prije posluživanja (najbolje ostaviti preko noći da se svi okusi povežu).

08.

Dobar tek! :)

žena.hr
6.8.2015.