Zamutiti smjesu za palačinke od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji na hladnom barem 15 min.
Sastojci
Priprema
Za to vrijeme napraviti nadjev. Narezati papriku i šunku na sitne komadiće, pomiješati sa svježim kravljim sirom i dodati začine po vlastitom ukusu (ja sam stavila prstohvat soli i papra te suhog vlasca, no, još bolji bi bio svježi vlasac).
U dobivenu smjesu pomiješati 2/3 milerama i 1/2 kiselog vrhnja te dobivenu smjesu staviti u hladnjak.
Speći 6-8 debljih palačinki na ulju/maslacu/svinjskoj masti i ostaviti da se ohlade.
Na pladanj postaviti palačinku, na nju nadjev, pa palačinku, tako redati i dovršiti sa palačinkom na vrhu.
Ostatak milerama i vrhnja pomiješati i namazati po gornjoj palačinki i bočnom rubu torte. Ukrasiti sa paprikom po želji.
Tortu staviti na hlađenje barem nekoliko sati prije posluživanja (najbolje ostaviti preko noći da se svi okusi povežu).
Dobar tek! :)