Prorežite vaniliju, postružite sredinu i stavite u mlijeko. Malo zagrijet sa šećerom da se otopi. Maknite sa štednjaka. Umiješajte kesten pa zatim jedan po jedan žumanjak. Kad se sasvim ohladi, umiješajte 2 dcl tučenog vrhnja i rum. Staviti u zamrzivač i ostaviti najbolje preko noći ili dok se potpuno ne stisne smjesa. Prije posluživanja zagrijte i miješajte preostalo vrhnje s čokoladom pa vruće zalijte na sladoled u zdjelicama.
Sastojci
0 kom 30 dkg zaslađenog pirea od kestena
0 kom 3 žumanjka
0 kom 1 grančica vanilije
0 kom 7 dkg smeđeg šećera
0 kom 2 dcl mlijeka
0 kom 2,5 dcl slatkog vrhnja
0 kom 2 žlice ruma
0 kom 10 dkg čokolade u prahu
Priprema
01.
02.
Dobar tek!
03.
Tko voli više čokoladu, slobodne ruke smije se dodati u samu smjesu za sladoled malo rastopljene čokolade, bude još finiji slamboš. :-)