Izmješati žumanjke, šećer, vanilin šećer, korice, arome.
Sastojci
0 kom 1 kg brašna
0 kom 1 svježi kvasac
0 kom 2 bjelanjka za premazivanje
0 kom 3 dcl toplog mlijeka
0 kom 25 dkg maslaca
0 kom 1 kiselo vrhnje
0 kom 8 žumanjaka
0 kom korica limuna
0 kom korica naranče
0 kom arome za sirnice
0 kom 250 g šećera
Priprema
01.
02.
U to dodati brašno, kvasac (koji ste prethodno razmutili sa 3 dcl toplog mlijeka i žličicom šećera, te ostavili da se diže 10 minuta)
03.
Dodati kiselo vrhnje, otopljeni maslac, pa sve dobro umijesiti 10 -ak minuta.
04.
Staviti u pećnicu na 40 stupnjeva, sat vremena.
05.
Tijesto istresti na blago pobrašnjenu površinu, lagano premjesiti par puta i prerezati na 4 djela. Oblikovati loptice, stavljati ih na lim obložen papirom za pečenje, prerezati površinu u križ, premazati bjelanjcima, posuti krupnijim šećerom, staviti u pećnicu na 100 stupnjeva, 20 minuta, pa pojačati pećnicu na 160 stupnjeva i peći još 25-30 minuta.