Seoski nabujak sa začinjenim svježim sirom

Seoski nabujak sa začinjenim svježim sirom

Sastojci

0 kom 200 g žutih i zelenih širokih rezanaca
0 kom 1/2 l slane kipuće vode
0 kom 750 g rajčica
0 kom 250 g kuhane šunke (u komadu)
0 kom 3 jaja 200 ml (1/5 l) slatkog vrhnja
0 kom solju i paprom 1 vezicu vlasca 1/2 vezice peršina
0 kom 2 mjerice (svaka 200 g) začinjenog svježeg sira
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:

Priprema

01.

kuhati 8 min u

02.

isplahnuti hladnom vodom, ocijediti

03.

nakratko uroniti u kipuću vodu (ne kuhati), nakon toga staviti u hladnu vodu, oguliti, očistiti, izrezati na kolutiće,

04.

izrezati na kockice, dodati

05.

začiniti

06.

isprati, posušiti, sitno nasjeckati namastiti vatrostalnu posudu, dodati jedan sloj rajčica, posoliti, popapriti, posuti vlascem i peršinom i dodati polovinu šunke; dodati rezance; ostatak rajčica i šunke posuti mirodijama i dodati smjesu od jaja i vrhnja; staviti posudu u prethodno zagrijanu pećnicu, dobro izmiješati

07.

min prije kraja pečenja staviti sir na nabujak.

08.

oko 200

09.

oko 3

10.

oko 40 min.

žena.hr
26.6.2013.