kuhati 8 min u
Sastojci
0 kom 200 g žutih i zelenih širokih rezanaca
0 kom 1/2 l slane kipuće vode
0 kom 750 g rajčica
0 kom 250 g kuhane šunke (u komadu)
0 kom 3 jaja 200 ml (1/5 l) slatkog vrhnja
0 kom solju i paprom 1 vezicu vlasca 1/2 vezice peršina
0 kom 2 mjerice (svaka 200 g) začinjenog svježeg sira
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
Priprema
01.
02.
isplahnuti hladnom vodom, ocijediti
03.
nakratko uroniti u kipuću vodu (ne kuhati), nakon toga staviti u hladnu vodu, oguliti, očistiti, izrezati na kolutiće,
04.
izrezati na kockice, dodati
05.
začiniti
06.
isprati, posušiti, sitno nasjeckati namastiti vatrostalnu posudu, dodati jedan sloj rajčica, posoliti, popapriti, posuti vlascem i peršinom i dodati polovinu šunke; dodati rezance; ostatak rajčica i šunke posuti mirodijama i dodati smjesu od jaja i vrhnja; staviti posudu u prethodno zagrijanu pećnicu, dobro izmiješati
07.
min prije kraja pečenja staviti sir na nabujak.
08.
oko 200
09.
oko 3
10.
oko 40 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb