U loncu na laganoj vatri 60 minuta kuhajte grah u goveđem temeljcu. Na kraju grah ocijedite, a temeljac sačuvajte u drugoj posudi.

Sastojci
0 kom 750 ml goveđeg temeljca
0 kom 150 g crvenog graha
0 kom 1 režanj češnjaka, sitno nasjeckan
0 kom sol i papar
0 kom parmezan
0 kom ulje
0 kom 100 g suhe kobasice
0 kom 50 g pancete
0 kom malo kadulje
0 kom 1 šalica riže
0 kom 1 luk, sitno nasjeckan
0 kom celer
0 kom 1 mrkva, sitno narezana
Priprema
01.
02.
Na ulju prepržite kobasice i pancetu začinjene sa malo kadulje. Dodajte rižu i postepeno dolijevajte temeljac tako da uvijek prekriva rižu.
03.
Nakon 10 minuta dodajte luk, celer, mrkvu, češnjak i grah te držite sve na vatri još 5 minuta uz dolijevanje temeljca.
04.
Dodajte sol i papar po želji te maknite sa vatre dok je riža kuhana.
05.
Kod posluživanja posipajte sa parmezanom.