Pjenasto umutimo žumanjke i šećer, zatim postepeno dodamo preostale sastojke i na kraju žlicu po žlicu snijeg od bjelanjaka.
Sastojci
0 kom 8 žumanjaka
0 kom 25 dkg šećera
0 kom tučeno slatko vrhnje
0 kom 25 dkg oraha
0 kom 2 žlice oštrog brašna
0 kom 1 žlica kakaa
0 kom 8 bjelanjaka
0 kom 1 dl ruma
0 kom 10 dkg čokolade za kuhanje
0 kom 7 dkg margarina
0 kom pekmez od višanja
Priprema
01.
02.
Kada se tijesto ispeće, prelijemo ga sa 1 dl ruma (može se slobodno razrijediti sa vodom, ja sam stavila otprilike pola-pola), zatim stavimo čokoladnu glazuru.
03.
Po glazuri u debljem sloju (ili kako kome više odgovara) namažemo pekmez od višanja i na to dva tučena slatka vrhnja, na kraju pospemo ribanom čokoladom.
04.
*Umjesto oraha ja sam koristila bademe. Rum sam razrjedila sa malo vode. Isto tako sam malo pričekala između nanošenja slojeva čokolade i pekmeza. Koristila sam domaći pekmez od višanja. Kolač je odličan nakon što odstoji u frižideru kada se sve fino stisne.
05.