U 500 ml tople vode razmrviti kvasac.
Sastojci
Priprema
Dodati šećer, izmiješati.
*Ovu količinu margarina treba rasporediti na dvije jufke i ostaviti malo margarina za premazivanje ili dodatno uzeti od drugog margarina.
Zatim razvaljati drugu jufku i staviti je preko prve te premazati margarinom.
Razvaljati i treću jufku i staviti preko druge.
Treću posuti brašnom, okrenuti, posuti s druge strane i sve zajedno razvaljati. Dobiti ćete veliki krug.
Režete tijesto na 4 pa 8 trokuta, a možete i na manje.
Sve ovisi kako volite jer veći trokuti daju croasane, a manji trokuti tj. uži daju kiflice ili mini croasane.
Croasane možete puniti čim želite. Ja sam nutellom jer daje poseban šmek.
Za veće croasane jedan trokut dijelite na dva dijela.
Premažete, krajeve uvučete unutra.
Poredate ih na pouljen pleh. Upalite pećnicu da se zagrije na 200° za to vrijeme croasane još nadolaze.
Zatim pola margarina, soli i cc 500 gr brašna.
Premažete ih otopljenim margarinom i žumancetom.
Pečete ih na 200°-170° 30-40 min.
Posluživanje:
Zamotati ih u vrećicu kako bi pokupile vlagu i bile mekane.
Posuti mljevenim šećerom.
Dobar tek :)
Sve miješati prvo žlicom i onda rukama kako bi dobro uradili margarin. Zatim dadajte ostatak brašna. (od 1 kg brašna ostane vam oko 100 gr viška)
Kada ste tijesto koliko-toliko sjedinili stavljate ga na pobrašnjelu površinu i mjesite posipajući brašno po rukama i tijestu dok se god ono jako lijepi za ruke.
Urađeno tijesto vratiti u posudu gdje ste ga mijesili.
Preliti s tri žlice ulja, premijesiti sa svih strana i ostaviti 10 min.
Urađeno tijesto vratiti na pobrašnjelu površinu, oblikovati.
Podijeliti na tri dijela.
Jednu jufku razvaljati na krug. Otopiti ostatak margarina i premazati tijesto.