izvaditi sredinu, glavicu uroniti kratko u
Sastojci
0 kom 1 glavicu slatkog kupusa ili kelja
0 kom kipuću slanu vodu,
0 kom 1 žemičku
0 kom 1 glavicu luka srednje veličine
0 kom 1 jaje, 400 g mljevenog mesa (1/2 junećeg, 1/2 svinjskog), sol, papar
0 kom 75 g margarina
0 kom 200-250 ml (1/4-1/2 l) vruće vode
0 kom 1-2 žlice pšeničnog brašna 3 žlice hladne vode
0 kom Vrijeme pirjanja
Priprema
01.
02.
ovaj postupak ponavljati dok se svi listovi ne odvoje; ocijediti.
03.
-45 min.
04.
Za nadjev
05.
namočiti u hladnoj vodi, dobro ocijediti,
06.
očistiti, sitno narezati,
07.
sve sastojke dobro izmiješati, po 2-3 velika lista zelja polegnuti jedan na drugog, jedan dio nadjeva staviti na listove, listove zamotati i pričvrstiti kuhinjskim koncem,
08.
ugrijati i savitke zapeći sa svih strana,
09.
jedan dio od
10.
doliti i pirjati savitke; povremeno okrenuti; isparenu tekućinu postupno nadoknaditi, savitke poslagati na zagrijan pladanj, tekućinu zgusnuti smjesom od
11.
dobiveni umak posoliti.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb