oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti sa
Sastojci
0 kom 750 g fileta lososa
0 kom 2 žlice limunova soka
0 kom mješavinom usitnjenog lista celera i soli, slatkom paprikom
0 kom 1 žlicom senfa
0 kom 1 mali luk
0 kom 375 g rajčice
0 kom 30 g maslaca ili margarina
0 kom 30 g pšeničnog brašna
0 kom 250 ml (1/4 l) vode
0 kom 2 pune žlice pirea od rajčice, limunov sok, tabasco umak
Priprema
01.
02.
ostaviti stajati 30 min, posuti solju,
03.
začiniti, prokuhati, ribu staviti u umak, kuhati dok ne bude gotovo.
04.
-20 min.
05.
filete narezati ne na premale komade, premazati
06.
saviti i zatvoriti drvenim štapićima.
07.
Za umak od rajčice
08.
očistiti, narezati na kockice,
09.
oprati, narezati na kockice,
10.
otopiti, luk i rajčice kratko pirjati,
11.
šibom za snijeg razmutiti u
12.
dodati umaku pazeći da ne nastanu grudice, umak prokuhati, protisnuti, začiniti solju, mješavinom soli i celera i paprikom, dodati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb