oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti sa
Sastojci
0 kom 750 g fileta lososa
0 kom 2 žlice limunova soka
0 kom 2 žlice madeire
0 kom 30 g nastruganog sira maslac u listićima
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom posoliti; popratiti
0 kom maslacem ili margarinom
0 kom 1 luk
0 kom 50 g mesnate slanine
0 kom 2 kisela krastavca
0 kom 2 žličice senfa
0 kom 1 čašu (150 g) slatkog vrhnja
0 kom šećer
Priprema
01.
02.
ostaviti da stoji oko 30 min, posušiti;
03.
doliti i preliti preko savitaka od ribe sve posuti sa
04.
staviti na vrh, posudu staviti u zagrijanu pećnicu.
05.
-225
06.
-6
07.
-30 min.
08.
filet narezati na ne premale komade, zamotati, pričvrstiti drvenim štapićima i položiti u
09.
namazanu posudu.
10.
Za pikantan umak
11.
očistiti
12.
oba sastojka izrezati na sitne kockice; slaninu otopiti i na njoj pirjati luk da poprimi svijetlosmeđu boju; staviti na hladno;
13.
narezati na kockice, s hladnom slaninom i
14.
izmiješati
15.
umiješati; umak posoliti, popapriti, dodati
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb