Savitci lososa u pikantnom umaku

Savitci lososa u pikantnom umaku

Sastojci

0 kom 750 g fileta lososa
0 kom 2 žlice limunova soka
0 kom 2 žlice madeire
0 kom 30 g nastruganog sira maslac u listićima
0 kom Struja:
0 kom Plin:
0 kom Vrijeme pečenja:
0 kom posoliti; popratiti
0 kom maslacem ili margarinom
0 kom 1 luk
0 kom 50 g mesnate slanine
0 kom 2 kisela krastavca
0 kom 2 žličice senfa
0 kom 1 čašu (150 g) slatkog vrhnja
0 kom šećer

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, natopiti sa

02.

ostaviti da stoji oko 30 min, posušiti;

03.

doliti i preliti preko savitaka od ribe sve posuti sa

04.

staviti na vrh, posudu staviti u zagrijanu pećnicu.

05.

-225

06.

-6

07.

-30 min.

08.

filet narezati na ne premale komade, zamotati, pričvrstiti drvenim štapićima i položiti u

09.

namazanu posudu.

10.

Za pikantan umak

11.

očistiti

12.

oba sastojka izrezati na sitne kockice; slaninu otopiti i na njoj pirjati luk da poprimi svijetlosmeđu boju; staviti na hladno;

13.

narezati na kockice, s hladnom slaninom i

14.

izmiješati

15.

umiješati; umak posoliti, popapriti, dodati

žena.hr
8.11.2017.