Savijeni pečeni svinjski kare

Savijeni pečeni svinjski kare

Sastojci

0 kom 3/4 1 kg pečenke svinjskog karea
0 kom sol, papar;
0 kom 5 žlica maslinova ulja
0 kom 2 očišćena češnja češnjaka
0 kom 3 žlice umaka od rajčice, 6 žlice vode
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:

Priprema

01.

oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati;

02.

zagrijati, popržiti meso sa svih strana i izvaditi;

03.

popržiti na masnoći;

04.

dodati, vratiti meso, pirjati u poklopljenoj posudi, povremeno okretati; kad meso postane mekano, izrezati ga na ploške i složiti na zagrijani pladanj; umak od pečenja posoliti i preliti preko mesa ili poslužiti zasebno.

05.

1/4 - 1 1/2 h

06.

mladi grašak, okruglice od krumpira.

žena.hr
15.12.2012.