oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti, utrljati;
Sastojci
0 kom 3/4 1 kg pečenke svinjskog karea
0 kom sol, papar;
0 kom 5 žlica maslinova ulja
0 kom 2 očišćena češnja češnjaka
0 kom 3 žlice umaka od rajčice, 6 žlice vode
0 kom Vrijeme pirjanja:
0 kom Prilog:
Priprema
01.
02.
zagrijati, popržiti meso sa svih strana i izvaditi;
03.
popržiti na masnoći;
04.
dodati, vratiti meso, pirjati u poklopljenoj posudi, povremeno okretati; kad meso postane mekano, izrezati ga na ploške i složiti na zagrijani pladanj; umak od pečenja posoliti i preliti preko mesa ili poslužiti zasebno.
05.
1/4 - 1 1/2 h
06.
mladi grašak, okruglice od krumpira.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb