Jabuke naribajte i poškropite limunovim sokom te začinite cimetom. Rasporedite kore (po tri za svaku savijaču). Stavite jogurt na jednu koru pa poklopite drugom korom. Zatim stavite marmeladu na drugu koru. Na treću koru stavite naribane jabuke i razmrvljene piškote. Na kraju preklopite jednu trećinu tijesta pa onda drugu. Postupak ponoviti i sa preostalim korama. Nakon toga ih posložiti jednu do druge na papir za pečenje. Na savijače možete posložiti i kockice maslaca i staviti peći na 180°C 35-40 minuta dok ne dobiju boju.
Sastojci
0 kom kupljene kore za savijaču
0 kom 1 kg jabuka
0 kom 5 dag šećera
0 kom 3 dl vode
0 kom malo ruma
0 kom 150 g piškota
0 kom sok od limuna
0 kom cimet
0 kom jogurt
0 kom maslac
0 kom marmelada (breskva)
0 kom Preljev:
0 kom 450 g šumskog voća
Priprema
01.
02.
Za preljev u vodu sa šećerom staviti smrznuto šumsko voće i neprestano miješati dok neprokuha, na laganoj vatri. Ostaviti malo da se ohladi i toplog ga prelijati preko savijače.