oboje oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti,
Sastojci
0 kom 1 mali svinjski filet (oko 300 g) 4 ploške jetara (ne predebele, oko 250 g)
0 kom 250 g rajčica
0 kom 1 veliku bananu
0 kom 1-2 glavice luka
0 kom 125 g masne slanine, nekoliko kiselih krastavaca
0 kom uljem
0 kom šašlik-mješavinu začina.
0 kom Vrijeme pečenja na roštilju na struju:
0 kom Na plinskom roštilju:
Priprema
01.
02.
oprati, posušiti
03.
oguliti
04.
očistiti
05.
sve sastojke narezati na po želji velike komade ili ploške (najbolje su veličine 3 cm), nanizati ih po volji na štapiće,
06.
malo premazati, alu-folijom obložiti rešetku roštilja i na nju složiti ražnjiće; staviti na zagrijan roštilj i peći premještajući ražnjiće po rešetki, i to najprije s jedne, a potom s druge strane, nakon čega ih još jednom namazati uljem po pečenim ražnjićima posuti
07.
svaka strana oko 8 min
08.
svaka strana 4-5 min.
IzdavačKuharica za sva godišnja doba
NakladnikVeble Commerce, Zagreb