Šašlik

Šašlik

Sastojci

0 kom 1 mali svinjski filet (oko 300 g) 4 ploške jetara (ne predebele, oko 250 g)
0 kom 250 g rajčica
0 kom 1 veliku bananu
0 kom 1-2 glavice luka
0 kom 125 g masne slanine, nekoliko kiselih krastavaca
0 kom uljem
0 kom šašlik-mješavinu začina.
0 kom Vrijeme pečenja na roštilju na struju:
0 kom Na plinskom roštilju:

Priprema

01.

oboje oprati pod hladnom tekućom vodom, posušiti,

02.

oprati, posušiti

03.

oguliti

04.

očistiti

05.

sve sastojke narezati na po želji velike komade ili ploške (najbolje su veličine 3 cm), nanizati ih po volji na štapiće,

06.

malo premazati, alu-folijom obložiti rešetku roštilja i na nju složiti ražnjiće; staviti na zagrijan roštilj i peći premještajući ražnjiće po rešetki, i to najprije s jedne, a potom s druge strane, nakon čega ih još jednom namazati uljem po pečenim ražnjićima posuti

07.

svaka strana oko 8 min

08.

svaka strana 4-5 min.

žena.hr
23.3.2015.